Adânc şi cu smerenie afirm că el, omul, reuşeşte, cu spaimă şi adulaţie, să înlăture spinii esenţelor finite, devenind o fiinţă anti-ipostaziere.
Omul virtuţii, omul urletului şi al sărutului, omul opac, omul şarmant printre iluzii, iată feţele celui care iubeşte măreţia creată cu sârg de o putere ce depăşeste limitele lumescului. Prin om curge fluviul de aur şi sânge al jertfei, prin om ochiul răpune visul şi tot prin el un murmur vânjos cântă sincronul monadelor.
Acesta este pentru mine Omul, acesta eşti tu, cel pornit pe drumul spre ceea ce suntem.Omul,un filosof rafinat şi abisal, recunoaşte că vitalitatea esenţelor este semnul libertăţii sale de expresie. Valoarea sa inseamnă ivirea sa.

duminică, 4 august 2013

fără punct și de la capăt


Pentru că punctul este în sine un Univers ascuns privirii iar capătul e o desfășurare infinită de paternuri. Iar și iar, ți-e gândul la asfaltul încins al drumului spre marea evadare și cauți, la fiecare apus, sticla de Fericire care mai deunăzi o dădeai dispărută în Vamă. N-a băut-o nimeni pe toată, nu poate! 
Acum dorm. Dorm și meditez, meditez și ma rup de ego iar vibrația resimțită la nivelul pielii se traduce în cuvinte mici și obraznice pulsând spre un WWW amețit de-a-l său preaplin. Aud sunetul mării din blocul recondiționat al Bucureștiului înfierbântat, decofeinizat dar cu adaos de DMT, cât să ne-ajungă pentru două revoluții spirituale. Da...știu că pare un stereotip poetic, această convorbire la distanță cu marea, via Parfumul tau și Sunetul unui didgeridoo, însă de data asta e ceva cu totul fantastic, nenatural. Nenatural precum un Prigat, precum un salut rostit în grabă, acolo, la intrarea în firmă. De data asta, buzele sărate ale unui ponton prieten cu Ovidius chiar ne doresc. Vibrează tricoul meu ud iar cărțile din biblioteca improvizată se răstoarnă obraznic unele peste altele, imitand un joc stârnit la beție. 
Ești mulțumitor de încântatoare! Apuc perna între brațe și mă răsucesc puternic cu fața spre tine. Nu esți ediție de sezon, cu lămâie și alcool cât să îmbeți un puștan de provincie. Ești albastră acum, apoi verde. Granițele se topesc și cred că meditația devine probă de rezistență al cărui mijlocitor mi-e glanda pineală, dizolvându-și frecvențe ancestrale în paharul cu certitudinea trezirii mele. Gata, am lărgit privirea. Peste tot, geometrie sacră și fractali, ca într-o experiență mistică fără intenția de a lua sfârșit...pentru că punctul este în sine un Univers iar capătul este o desfășurare infinită de noi experiențe și visări.




Un comentariu: