Adânc şi cu smerenie afirm că el, omul, reuşeşte, cu spaimă şi adulaţie, să înlăture spinii esenţelor finite, devenind o fiinţă anti-ipostaziere.
Omul virtuţii, omul urletului şi al sărutului, omul opac, omul şarmant printre iluzii, iată feţele celui care iubeşte măreţia creată cu sârg de o putere ce depăşeste limitele lumescului. Prin om curge fluviul de aur şi sânge al jertfei, prin om ochiul răpune visul şi tot prin el un murmur vânjos cântă sincronul monadelor.
Acesta este pentru mine Omul, acesta eşti tu, cel pornit pe drumul spre ceea ce suntem.Omul,un filosof rafinat şi abisal, recunoaşte că vitalitatea esenţelor este semnul libertăţii sale de expresie. Valoarea sa inseamnă ivirea sa.

vineri, 8 aprilie 2011

Mai presus de simţuri (Actul lecturii)



E mai presus de simţuri
să mă scutur de îndoieli
într-o lume a certitudinii,
Iar din tremurul neputinţei să-mi croiesc drum
într-un tărâm al expansiunii.
Creşte Universul, iar paginile nasc lumini.

Sunt mai aproape de grandoare
când versuri vii înnobilează starea-mi
şi nasc in fiinţă doruri şi pasiuni,
Supremă stare de neumbrit mister.

Iar Universul creşte, pagini nasc dorinţe
de-a prinde in mici palme ce veacul vrea sa-mi dea,
Din file să fac aripi, să zbor spre clipa-n care
penelul a scris asta:” Facă-se voia mea!".

13 comentarii:

  1. what the f**ck?! :)) e minunatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey....super articolul:>

    si super si blogul:>

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos poemul. Real, simbolistic, imi aduce aminte de Macedonski.
    Ai publicat vreodata la scara inalta?
    xoxo,miku

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ai pentru ce. Ai putea incepe prin a trimite la diverse reviste in tema din orasul tau, sau la nivel mai inalt. Am vazut ca si revista pentru adolescenti "Bravo" publica diverse poezii.
    Succes!
    xoxo,miku

    RăspundețiȘtergere
  5. Myuki, in orasul nostru nu avem decat ziare de anunturi si brosuri Billa.la faculta se poate afirma,in orase mari,ca aici...

    RăspundețiȘtergere
  6. Atata timp cat internetul exista, exista si posibilitatea de a trimite la diverse edituri, reviste, ca de exemplu: ""Constelatii Diamantine", ""Ramuri" etc. De fapt, daca vrei, cu o singura cautare online poti gasi diverse reviste care fac parte din Uniunea Scriitorilor Romania: http://www.uniuneascriitorilor.ro/reviste.php .
    Apoi vine vorba de incredere. E adevarat ca nu exista peste tot surse si moduri de lansare, dar trebuie sa-ti creezi. Trebuie sa ai incredere in tine si sa-ti constientizezi talentul. Uite un exemplu: eu scriu de la 11 ani, peste 3 saptamani romanul meu de debut va fi lansat. Crede-ma, se poate. Doar ai incredere in tine si creaza. Si nu te lasa convins de micile piedici din drum, chiar daca nu vei face asa ceva pe viitor, merita pentru tine, pentru facultate si umanitatea personala.
    xoxo,miku

    RăspundețiȘtergere
  7. deci sincera sa fiu nici nu stiu ce sa-ti spun... oricum pt mine esti o persoana deosebita din toate punctele de vedere...ai un talent extraordinar pentru care sper sa fi apreciat asa cum meriti...in toate poeziile tale se simte dragostea si dorinta cu care iti asezi ideiile pe foaie si mi-as dori sa pot scrie si eu la fel de frumos ca tine sau macar jumate:*:*:* te pup si mult succes in tot ceea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  8. premiul nobel pentru poezie este?

    RăspundețiȘtergere
  9. bah da'ce-i aici de laude...:*

    RăspundețiȘtergere
  10. postari noi,idei noi,,,:-w

    RăspundețiȘtergere