Adânc şi cu smerenie afirm că el, omul, reuşeşte, cu spaimă şi adulaţie, să înlăture spinii esenţelor finite, devenind o fiinţă anti-ipostaziere.
Omul virtuţii, omul urletului şi al sărutului, omul opac, omul şarmant printre iluzii, iată feţele celui care iubeşte măreţia creată cu sârg de o putere ce depăşeste limitele lumescului. Prin om curge fluviul de aur şi sânge al jertfei, prin om ochiul răpune visul şi tot prin el un murmur vânjos cântă sincronul monadelor.
Acesta este pentru mine Omul, acesta eşti tu, cel pornit pe drumul spre ceea ce suntem.Omul,un filosof rafinat şi abisal, recunoaşte că vitalitatea esenţelor este semnul libertăţii sale de expresie. Valoarea sa inseamnă ivirea sa.

duminică, 3 ianuarie 2010

Povestea sufletelor



Doua Universuri paralele.Acum e doar Unul.Privindu-l,trecea dincolo de El,dincolo de lume,si-si gasea rostul Ei in viata.El o vazuse,dar era baiat si asta il ajuta sa nu contopeasca Lumile mai repede decat spunea soarta.Ea cauta Frumosul;se amagise destul crezand in basme in care eroii erau de fapt umbre ale imaginiatiei si in care miscarile pareau greoaie,fara de raspuns.
A venit timpul Lor.S-au cautat;erau mai aproape decat cautarile inimilor.Ochii Ei erau lumina Lui.Ii zambea dulce si fugar iar Ea vedea eternitatea pentru o clipa,in fiecare zi.Isi lua Energia din El.L-a facut sa inteleaga ca lumea inseamna Doi si l-a invatat ca exista sufelete pereche,exista Iubirea de langa noi,ca in spatele chipului Ei se ascunde o putere si o frumusete extraordinara.
Isi multumesc in fiecare zi.Se privesc in fiecare zi.Sarutul lor e clipa Divina,iar legatura lor e mai mult decact chimia oamenilor,e chimia sufletelor si al lui Dumnezeu.
El priveste spre Ea,Ea priveste prin El,spre cer.Se iubesc,si nimic nu poate schimba asta.Au invatat ca un om poate insemna mult,iar cei multi sunt de prisos.Se cunosc.Au incredere si respecta.Se ajuta,se simt.
Rad,cu lacrimi,zgomotos si dulce.Vantul se plimba prin parul Ei,se rasfata cu parfumul Ei.El a gasit linistea.Clipele in care sunt aproape Ii sunt pentru El izvor imens de viata.Tac si se privesc.O mangaie si Ii spune nimic.Ea stie totul.
Isi multumesc in fiecare zi,se privesc in fiecare zi...

Un comentariu:

  1. speechless...
    I just love this story...
    it`s like they have been lookin` one for each other for an eternity
    and when they have finally found themselves...it`s like the sky had become one with the earth....
    like an angel and a human..
    just like a fairytale:X:X
    unspoken words
    :-*

    RăspundețiȘtergere