Adânc şi cu smerenie afirm că el, omul, reuşeşte, cu spaimă şi adulaţie, să înlăture spinii esenţelor finite, devenind o fiinţă anti-ipostaziere.
Omul virtuţii, omul urletului şi al sărutului, omul opac, omul şarmant printre iluzii, iată feţele celui care iubeşte măreţia creată cu sârg de o putere ce depăşeste limitele lumescului. Prin om curge fluviul de aur şi sânge al jertfei, prin om ochiul răpune visul şi tot prin el un murmur vânjos cântă sincronul monadelor.
Acesta este pentru mine Omul, acesta eşti tu, cel pornit pe drumul spre ceea ce suntem.Omul,un filosof rafinat şi abisal, recunoaşte că vitalitatea esenţelor este semnul libertăţii sale de expresie. Valoarea sa inseamnă ivirea sa.

sâmbătă, 2 mai 2009

Tacere


E liniste-n noapte 
Si iti cant frumusetea.

Cu aur in ochi,cu buze precum petalele unei roze
in sarutul luminii,
Imi apari ca o fecioara.
Esti scaparea mea?Esti cumva un nou drum spre Paradis?
Cum reusesti,cu firave miscari
si dulci mangaieri
Sa trezesti lumea la viata,sa dai sens celor 
Mai neinsemate detalii?

Oare ucigatoarele priviri sa nu fie calea spre pacat?
Oare chiar cu sufletul sti sa canti asa frumos
Odele iubirii noastre,gratioasele basme
de matase si parfum?
Astea-s tainele cele de pret,cautari in ascunsul simturilor tale...

Dar tu raspunsuri calde imi dai,
Si-mi soptesti ca intrebarile distrug pasiunea,
Ca talcurile ranesc visele si le transforma in epave.

Urasc epavele!Urasc ruinele!Asa ca
tac si tacerea ne cufunda
Mai departe in visare,cantec si amor...

3 comentarii:

  1. foarte frumoasa poezia...ce muza ai avut?esti un tip superb din toate punctele de vedere..insa pacat ca unii suntem neindreptatiti...succes mai departe...si ai grija de tine..te imbratisez calduros...(Jo...)

    RăspundețiȘtergere
  2. degeaba radu ca oameni ca tine mai rar in lumea asta:*:*:*
    esti o persoana de admirat
    toata stima tie:*:*:*:*
    pop diana

    RăspundețiȘtergere
  3. da...aflasem despre tine de mai multa vreme dar am vrut sa ma conving de niste lucruri;poate nu sti,dar am intrebat vreo cative colegi despre tine si nici acum nu pot crede ca exista oameni atat de frumosi la suflet,cat si la minte!:X.vorbele despre tine nu sunt minciuni,esti intr-adevar un om deosebit,si foarte foarte rar...nu iti cunosc prea mult viata personala,insa nu cred ca vreo fata ar putea sa isi bata in vreun fel joc de tine,e imposibil!asa un om frumos din toate punctele de vedere ar trebui nu doar iubit,ci si protejat,sa sti...:X Cei care ti-au gresit...nu stiu,sunt ori nebuni,ori banali si orgoliosi din cale afara,asta e clar.Te cunosc f.bine...esti perfect...si sti ca pt tine am plans...sau nu sti...sau nu conteaza. te rog nu te schimba,nu ai voie,ok? cer scz ca e cam lung comm-ul dar tu meriti.te iubesc enorm Radu.Sonyque

    RăspundețiȘtergere